Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

Wanneer we onze vakantie op Rabbit Hill doorbrengen moet het gek gaan, willen we niet een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen brengen. Je kunt rustig enkele uren doorbrengen in het museum, het is fotogeniek en je kunt het koppelen met een bezoek aan Enkhuizen.

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum in de Nederlandse stad Enkhuizen, waar de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee (nu het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee) in beeld worden gebracht. Het bestaat uit een binnenmuseum en een buitenmuseum. Het Rijksmuseum Zuiderzeemuseum werd in 1948 opgericht om de cultuur rond de voormalige Zuiderzee van voor 1932 vast te leggen en tegenwoordig zijn er ook tentoonstellingen over het IJsselmeer. Rond 1993 is het museum verzelfstandigd onder de naam: Stichting Rijksmuseum Zuiderzeemuseum.

Je vindt er echt alles

In het Zuiderzeemuseum vind je echt álles over het leven rond en op de voormalige Zuiderzee. Het buitenmuseum lijkt een dorp op zich! Er staan meer dan honderdveertig historische huizen, winkels en werkplaatsen uit de verschillende dorpen en steden rond de voormalige Zuiderzee. Wandel door het vissersdorp, langs de stadsgracht, rond de kerk en dan over de dijk naar de haven. Er is niet alleen van alles te zien, maar ook heel veel te doen. Zo kun je meehelpen met oude ambachten, zoals touwslaan en visnetten breien. Maak kennis met de bewoners op Urk, de dienstmeid of de voddenboer.

Wil je de hele galerij zien, kijk dan op http://jacosfotoplaza.jacoplaza.nl!