Rotterdam en de Dag van de Romantische Muziek

Rotterdam is de stad van de ‘Dag van de Romantische Muziek’. Het is een stad waar Ans en ik vaak en graag vertoeven. Bij toeval kwamen wij in 2015 onverwacht midden in het festival ‘DE DAG VAN DE ROMANTISCHE MUZIEK’ terecht. ‘Het is de meest romantische dag van het jaar in Rotterdam’, zo luidt te tekst op de site van deze stichting en dat konden Ans en ik al snel beamen.

Op de Dag van de Romantische Muziek wordt Het Park in Rotterdam omgetoverd tot het decor voor de meest romantische dag van het jaar. Vorig jaar hebben Ans en ik de geweldige sfeer kunnen proeven en we kwamen dan ook met veel foto’s thuis. Voor ons een reden om ook in 2016 reikhalzend naar deze dag, inmiddels de 30ste editie, uit te zien. Helaas…, Pluvius weigerde mee te werken. Het festival dreigde in het water te vallen en moest worden aangepast.

Leuk om te weten

Het Park is het bekendste park van Rotterdam, gelegen ten westen van het Centrum. Het Park is gelegen tussen de Nieuwe Maas, de Parkhaven, de Westzeedijk en het Scheepvaartkwartier. Langs het park is de Parkkade. Het Park heeft geen officiële naam, maar staat bekend als Het Park, eventueel verduidelijkt als Het Park bij de Euromast, bij de Maastunnel of Het Park in West.

In de loop der jaren zijn in het Park vele evenementen gehouden. De bekendste zijn de Nationale Energie Manifestatie 1955, de Floriade van 1960, waarbij de Euromast gebouwd werd, Fenomena in 1985 en van 1977 tot 2012 het jaarlijkse Poetry Park, tegenwoordig het Dunya Festival. En sinds 1986 is er jaarlijks de Dag van de Romantische Muziek.

Wil je de hele galerij zien, kijk dan op http://jacosfotoplaza.jacoplaza.nl